3 recept van Annemieke
de_wolvenpagina016003.jpg
Familie recepten
de_wolvenpagina016002.jpg de_wolvenpagina014001.jpg
Dit keer een recept van Annemieke, op het eind besproken door Cisca.

Hier is dan mijn recept.

Dit recept heb ik heel vaak gebruikt toen ik nog studeerde. Heel makkelijk, lekker en vegetarisch (je kan er zelf ook vlees bij doen).

Roergebakken rijst met prei en cashewnoten.

Vegetarisch eenpansgerecht voor 2 personen.
150 gram rijst
zout, (vers gemalen) peper
2 dunne preien
1 eetlepel zonnebloemolie
75 gram cashewnoten
1 eetlepel garam masala of 1 theelepel kerrie
100 gram geraspte Leidse of belegen Goudse kaas

Kook de rijst gaar en droog in water met zout.
Maak intussen de preien schoon en snijd ze in smalle ringen.
Verhit eetlepel olie in een wok (of braadpan) en bak de cashewnoten rondom lichtbruin; laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie en roerbak de prei met de garam masala (of kerrie) ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel op een hoog vuur tot de rijst door en door warm is; breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep de cashewnoten erdoor.
Strooi vlak voor het serveren de kaas erover.

Eet smakelijk.
Groetjes van je nichtje Annemieke,
Doei.

Ik kreeg dit recept toen ik net terug van vakantie kwam en heb het gelijk uitgeprobeerd. Het was makkelijk en lekker, jammer dat ik het niet eerder had want het is een ideaal vakantierecept.

Ik heb vernomen dat ome Antoon al een recept klaar heeft voor het volgende familieblad, ik ben benieuwd.

Groetjes van Cisca Rook.