2 recept van Ome Kees
de_wolvenpagina015003.jpg
Familie recepten
de_wolvenpagina015002.jpg de_wolvenpagina014001.jpg
Nu eens geen recept uit grootmoederstijd. Appeltaart of oma’s cake, maar gewoon een lekker tussendoor hapje.

Bereiding van het deeg:

1 pond bloem,
1 ons margarine (kamertemperatuur),
snufje zout, en
2½ DL lauw water
mengen tot een stevige bal. Bewaar het deeg
daarna ± 2 uur in de koelkast.
Bereiding van het vulsel:

Stukje kip koken en vervolgens uitpluizen langs steeltjes. Voeg er wat doperwten bij, enkele peentjes, selderij, ui, peper, snufje zout, cayennepeper, kleine stukjes augurk, een klein beetje ketchup (voor de kleur) en gekookt ei in stukjes kerrie massala (geen andere!!!).
Pak een koekenpan:
Fruit eerst een uitje in de olie, doe dan de rest van de ingrediënten erbij, maak het geheel even gaar en laat het daarna afkoelen.
De laatste stap: rol het deeg uit en snijd vierkante lapjes uit het deeg (met een vorm uitsteken kan ook). Doe in het midden wat vulsel, maak de randen iets nat, en sla het deeg dan dubbel en druk het iets aan. Gooi ze tenslotte even in de frituur.

Echt heerlijk.
Ongebakken ook te bewaren in de diepvries.

Aldus eindigt Ome Kees zijn recept.

Van de kookredactie:
Natuurlijk moet ik elk recept eerst proberen voor ik het de rest van de familie aanbied. En ome Kees overdrijft niet, het was echt heerlijk!
Hierbij geef ik de eer aan Annemiek Rieken om voor het volgende familieblad een recept in te leveren.

Groetjes van Cisca Rook